span id=lang_switch>NL | ES | CAT | EN

Apostille of legalisatie

Notarieel Spaans Vertaalbureau  e.Villegas |  notariële, juridische, financiële en gespecialiseerde vertalingen in en uit het Spaans en Nederlands

[Nederlands ↔ Spaans ↔ Nederlands ]
[Nederlands ↔  Catalaans ↔ Nederlands ]

[e.Villegas ervaren native tolk en beëdigd juridisch vertaler Spaans, Nederlands en Catalaans. Beëdigd door de rechtbank van Utrecht en opgenomen in het Rbtv (Register beëdigde tolken en vertalers) onder nummer: 4857] e.Villegas is ook aangesloten bij de beroepsorganisatie:Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (www.ngtv.nl)

Native en gediplomeerd | kwaliteit, het juiste jargon en de juiste stijl | betaalbaar | wij werken onder geheimhouding |met spoed geleverd. 

bel ons [7 DAYS A WEEK]  

[sinds1996]

Gewaarmerkte of beëdigde vertaling

Het waarmerken van vertalingen is vaak vereist bij documenten van officiële instanties, zoals diploma's, rijbewijzen en vonnissen. Er zijn geen wettelijke voorschriften van hoe een gewaarmerkte vertaling er uit moet zien. Gewoonlijk zet de vertaler een stempel op de vertaling, alsmede zijn handtekening en een paraaf op iedere pagina van de bron- en doeltekst. Het brondocument en de vertaling worden onverbrekelijk aan elkaar gehecht.
Het kan nodig zijn dat de handtekening van de vertaler wordt gelegaliseerd. Dit gebeurt voor de meeste landen via een zogenaamde apostille bij de rechtbanken. Voor de landen die niet onder het Apostilleverdrag vallen, is een stempel van de rechtbank en van het ministerie van Buitenlandse Zaken nodig.

Legalisatie

Legalisatie is het afgeven van een verklaring door ambtenaren omtrent de echtheid van de handtekening op het stuk. Dankzij het Haags legalisatieverdrag, beter bekend als het Apostilleverdrag, is de legalisatie van buitenlandse juridische akten tussen de landen die het verdrag hebben geratificeerd, een stuk eenvoudiger geworden. De apostille is dus in de plaats gekomen van de lange omslachtige legalisatieprocedure. De apostille dient qua lay-out en informatie te voldoen aan vaste regels en wordt in Nederland afgegeven door de griffiers van de arrondissementsrechtbanken.

* Website bureau btv [informatie verkrijgen op 12-04-2014]

Apostille

Als u de beëdigde vertaling van een document in de Spaanse taal wilt gaan gebruiken, dient de handtekening van de beëdigde vertaler gelegaliseerd te worden door de Nederlandse rechtbank. Deze geeft daarvoor een "apostille" af. Met een apostille hoeft het document niet meer gelegaliseerd te worden door de ambassade of het consulaat van het land waar u het document gaat gebruiken.

De kosten voor een apostillestempel bij de rechtbank bedragen €20,- per document. Als wij deze verzorgen brengen wij een bedrag van €40,- in rekening voor het verzorgen van deze apostille(s) ongeacht het aantal documenten.

Klik hier voor meer informatie over apostilles en het apostilleverdrag.

Landen die het apostilleverdrag hebben ondertekend:

tevredenheidsgarantie

100 % tevredenheidsgarantie

Wij zullen er alles aan doen om u als klant tevreden te stellen. Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn over de geleverde vertaling, dan zullen wij de vertaalde tekst kosteloos voor u corrigeren of aanpassen binnen een periode van 30 dagen na de leveringsdatum.

Tot slot, nogmaals de levertijd, reserve kopieën en apostille voor u op een rijtje:

Beschrijving
 
De levertijd van uw vertaling
tot 2000 woorden
één tot drie werkdagen
Extra kopieën
digitale kopie - PDF bestand
gratis
Extra kopieën
hard copy per document
vanaf
30,00 EUR
Extra kopieën
gescande kopie per document
vanaf
40,00 EUR
Verzendkosten
altijd kosteloos binnen Nederland
Legalisatie of apostille van de rechtbank
 
42,00 EUR

(Alle teksten en vertalingen worden zorgvuldig nagekeken, indien nodig door onze in-house jurist)

 

WILT U EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE VOOR UW VERTALING AANVRAGEN? WIJ HELPEN U GRAAG. BINNEN 1 UUR ONTVANGT U ONZE OFFERTE. WIJ BEHANDELEN ALLE INFORMATIE EN UW DOCUMENTEN ALTIJD STRIKT VERTROUWELIJK


snel uw offerte

[Wij kunnen ook officiële en beëdigde documenten met spoed vertalen]


Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie ontvangen?

+31(0) 30 232 24 46   +    31(0)610 014 264 [dagelijks bereikbaar ook in het weekend]

info@elviravillegas.nl [24 uur per dag te gebruiken]

“Lid van het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers”

Deze diensten bieden wij u ook aan:

[Uw vertaling met spoed geleverd. Spoedvertalingen ook beëdigd binnen 24 uur]

Beëdigde vertalingen vanuit en naar het Spaans en het Nederlands
Wij zijn gespecialiseerd in
Taaldiensten
Bekijk ook


Meer weten?

+(0)30 2322446   |   + (0)6 100 14 264 of info@elviravillegas.nl

inicio-home mapa

e. Villegas is gevestigd in de binnenstad van Utrecht. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze werkwijze en/of vraag vrijblijvend een offerte aan.

e-mail: info@elviravillegas.nl

Telefoon +31 (0)30 232 24 46 - +31 (0) 6 100 14 264

Kantoortijden:
maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Wilt u langskomen, belt u dan eerst even om een afspraak te maken.

Keukenstraat, 17 - 3512 NE UTRECHT (Nederland). Voor het plannen van een route, verwijzen wij u ook graag naar: Google-maps

Linkedin

Twitter

Bedrijfsgegevens: E.Villegas is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel van Utrecht onder het KVK-NUMMER 30266319 en BTW-IDENTIFICATIENUMME: NL002187263B80 - (VAT validation)

In het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) sta ik geregistreerd als beëdigd tolk en vertaler Spaans onder nummer 4857. (Bureau Wbtv)

[E.Villegas is lid van het Ngtv - Het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers de grootste beroepsvereniging van tolken en vertalers in Nederland.]


ik zoek een vertaler