e.Villegas is opgenomen in het Wbtv Register voor beëdigde tolken en vertalers onder nummer: 4857Google+
labandera holandesa . la bandera española . la senyera
. . . nos gusta el trabajo bien hecho y nos esforzamos por conseguirlo

e.villegas logo

e. Villegas tolk en beëdigd vertaler [Spaans - Nederlands - Catalaans]
. . . meer dan tolken en vertalen
Particulieren:

WONING KOPEN OF HUREN IN SPANJE

De meeste officiële documenten worden in Spanje in het Spaans geschreven of uitgegeven, voornamelijk documenten die in de Spaanse registers opgenomen moeten worden, zoals een akte van levering. Het is dus heel belangrijk dat u zich goed laat informeren over de regels en de procedures in Spanje om een woning te kopen of te huren.
Als u een nieuwe woning of een vakantie woning in Spanje gaat kopen of huren zult u informatie gaan zoeken op Internet, zelf gaan kijken of misschien een makkelaar in Spanje inschakelen.
Een makelaar zal voor u een hypotheek en de papieren in orde maken, hij zal ook de contacten met notarissen regelen. U krijgt te maken met een Spaanse koop/huurovereenkomst. In de beste van de gevallen zal de makelaar een korte beschrijving van de inhoud voor u samenvatten, maar dergelijk documenten dienen altijd vertaalt te worden.
Voor een beëdigde of gewone vertaling van de akte van levering en van de akte van geldlening met hypotheekverlening, of anderen zaken over het kopen of het huren van een woning, belastingen en andere verplichtingen kunnen wij voor u van dienst zijn.

SCHOLEN IN SPANJE

Als u met kinderen gaat verhuizen, zult u een nieuwe school voor hen gaan zoeken. Er zijn veel mogelijkheden maar die moeten goed uitgezocht worden, ook zullen er veel andere vragen kunnen ontstaan. Steun kan die onzekerheden en twijfels wegnemen.

DIPLOMAWAARDERING AANVRAGEN

Indien u de erkenning van uw diploma/beroepskwalificatie nodig heeft om uw beroep uit te kunnen oefenen (a efectos profesionales) zal dit via directiva europea aangevraagd moeten worden.
Voor studiedoeleinden (a efectos académicos) moet u homologación of convalidación aanvragen.
Deze procedure wordt uitgevoerd door het Ministerio de Educación y Ciencia en kan enkele weken of maanden duren.
Er zijn ook andere mogelijkheden om sneller aan de slag te kunnen gaan, hiervoor wordt soms de hulp van een advocaat ingeroepen.

Verder informatie kunt u vinden op de webpagina van Gobierno de España/Ministerio de Educación y Ciencia. Dankzij de ingebouwde vertaalbalk wordt de tekst in het Nederlands voor u vertaald.Heeft u nog vragen? Mail of bel ons gerust even.

http://www.mecd.gob.es/educacion-mecd/areas-educacion/universidades/educacion-superior-universitaria/titulos/homologacion-titulos/homologacion-titulos-universitarios.html

U kunt ook bij ons terecht voor de volgende zaken:

Aanvragen NIE ( Register buitenlanders) bij een politiebureau in Spanje of bij het consulaat in Nederland.
Inschrijving bij de gemeente.
Inschrijving bij een C.A.P. (Centro de Atención Primaria) met de CIP kaart (Código de identificación personal)CONTACTGEGEVENS

Vertaalbureau e. Villegas is gevestigd in de binnenstad van Utrecht. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze werkwijze en/of vraag vrijblijvend een offerte aan.

e-mail:
info(at)elviravillegas(punt)nl

Telefoon
+31 (0)30 232 24 46 - +31 (0) 6 100 14 264

Adres:
Keukenstraat, 17 - 3512 NE UTRECHT (Nederland). Voor het plannen van een route, verwijzen wij u ook graag naar: Google-maps

Skype: evillegasselma

Bedrijfsgegevens: E.Villegas is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel van Utrecht onder het nummer 30266319 en BTW nummer NL198812991B02 - (VAT validation)

mapa oficina